החיים בחברה רב-תרבותית מזמנים אתגר משמעותי עמו מתמודדת מדינת ישראל לאורך שנים. המחלוקות המפלגות את החברה הישראלית מהוות במקרים רבים, קרקע פורייה לתחושות פחד, בורות, חרדה, שנאה ודעות קדומות כלפי הקבוצות השונות בחברה הישראלית.
הבטחת קיומה של מדינת ישראל כחברה מתוקנת ושוויונית מותנה ביכולתן של הקבוצות השונות לחיות זו לצד זו, והדרך לכך מתחילה קודם כל בהיכרות הדדית. היכרות ומפגש מורידים את גובה הלהבות ומאפשרים להכיר את הדומה והמשותף.
תנועת תיקון משמיעה בציבור את הקול של היהדות הערבית המסורתית והמתונה. יהדות קשובה שהתפתחה בארצות המזרח וחיה לצד וביחד עם הערבים בארצות השונות. מתוך קרבה זו, רב המשותף על השונה: בניגון, בטעם, במקצב, בהגות.
אנו מאמינים כי דרך היכרות של הדומה והחיזוק של המשותף, ולא של השונה, נוכל להוביל לשינוי של השיח העוין בין יהודים וערבים במדינת ישראל ולהמירו מיחסים של חוסר אמון ועימות ליחסים של שותפות וכבוד הדדי. לשם כך יוזמת תנועת תיקון מגוון של תוכניות לאורך השנה.

התוכנית "בין סולחה לסליחה – מנהיגות קהילתית בנגב" מבקשת לשנות את השיח המפלג בין יהודים לערבים בנגב ולאפשר דיאלוג ואינטראקציה חברתית רב-תרבותית בין צעירים בתוכניות מנהיגות. המשתתפים הינם צעירים יהודים אחרי שירות צבאי, בגילאי 21-25, וצעירים בדואים,
בגילאי 19-25, המשתתפים בתוכניות מנהיגות.
מטרות התוכנית הן: ליצור מפגש אזורי של קבוצות מנהיגות, לפתח מודעות בין-תרבותית ויכולת רפלקטיבית על תפישות ועמדות בנושא הזהות התרבותית והמבנה החברתי בישראל.
מידי שנה מתקיים בחודש אלול, זמן הסליחות, כנס שנתי בעיר ירוחם אשר פתוח לקהל הרחב. הכנס נערך יחד עם שותפינו הנאמנים: בשיתוף עם המשרד לשוויון חברתי, משרד החינוך המזכירות הפדגוגית אגף מורשת, המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, הפדרציה היהודית של מטרו ווסט ניו ג'רזי, "צעירים בירוחם", "מנדל", "אלול מן המזרח", "עתיד במדבר", "יד יצחק בן צבי".
"האם אין לנו יוצאי המגרב ואנדלוסיה – שהבאנו בעבר את העולם לפסגות של הגות, ספרות מדע ואמנות וחיים של שיתוף וסובלנות בין-דתית – משימה אנושית משותפת ממדרגה ראשונה? האם נוכל להפנות עורף למשימה זו ולתת לאחרים שיודעים הרבה פחות טוב מאתנו לקבוע כאן גורלות?"
*מתוך: מכתב לאחי מהמגרב, ד"ר מאיר בוזגלו, יו"ר מייסד, תנועת תיקון
תנועת תיקון יוזמת את כנס "גשרים אל המגרב" המבקש ליצור ברית יהודית-מוסלמית בישראל על בסיס מורשת העבר המשותף והרצון לקדם את השלום בין העמים והדתות. אנו שואפים לבסס את הזיקה בין יהודי המגרב בישראל ובעולם ובין ערבים מוגרבים, ולרתום אותם לקידום מודל של שותפות וחזון חיובי ומעשי באזורנו. הכנס נערך בשותפות עם עמותת Maroc Pluriel.
כנס "גשרים אל המגרב" יחבר ויפיץ את העשייה התרבותית-המגרבית התוססת והמגוונת של מיטב היוצרים, ההוגים והמובילים בעשייה החינוכית והחברתית בישראל, הרואים בקשר עם המגרב מקור להשראה ליצירת חברה סולידרית ומתונה יותר.המגרב (בערבית – המערב) הינו אזור מערב-צפון אפריקה ובתוכו המדינות המוסלמיות- מרוקו, אלג'יריה, תוניסיה, לוב ומצרים. בעבר, תושבי המגרב הביאו לעולם פסגות של יצירה באמנות, בהגות, בספרות וחיו בשלום עם הקהילות היהודיות שבתוכן.

חג המימונה נכנס עם השנים, אל לב העם וההוויה הישראלית. מה שהיה בעברה נחלתה של עדה אחת הפך לחג לאומי שרבים מבקשים לקחת בו חלק ולהתארח בין הבתים המזמינים, לחגוג יחדיו, לטעום מיני מתיקה, לברך ולהתברך בכל טוב ולשמוע על מנהגי החג.
המימונה הינה חג של אמונה – על פי האמונה היהודית המשיח יבוא בחג הפסח. בחוגגינו את המימונה אנו מצהירים כי על אף שחג הפסח עבר והמשיח לא הגיע, אנחנו מאמינים, סמוכים ובטוחים, שבוא יבוא. אולם, עד אז, יש הכרח שאנו כבני אדם נהיה ערבים זה לזה ופתוחים זה לזה. המשמעות של המימונה היא אהבת האדם, האמונה באדם ובמין האנושי בכללותו.
ברבות השנים, הולכים ומתמעטים אותם האנשים שהכירו לעומקם את ערכי הייסוד עליהם מושתת חג המימונה ולכן מידי שנה מקיימת תנועת תיקון, יחד עם שותפים נאמנים ("כל ישראל חברים – אליאנס", "ממזרח שמש") את ההכשרה למנחי ומנחות מימונה אשר יעבירו לימוד באירועי מימונה שונים ברחבי הארץ – בקהילות, ארגונים ובבתים פרטיים.
כנסו לשמוע את ד"ר מאיר בוזגלו, יו"ר תנועת תיקון, מדבר על המימונה "מופלטה זו שאנו אוכלים על שום מה?"
מטרוז [בערבית רקמה, שזירה], הינה מסורת וסוגה מוגרבית-יהודית, בה נשזרו אחד בשני השפות והתרבויות הערבית והיהודית לכדי דיאלוג וסגנון מוזיקלי וספרותי ייחודי.
בשנת 2016, יזמה תנועת תיקון את כנס ה"מטרוז", כנס בין-לאומי וראשון מסוגו שנערך בירושלים.
אחת לשנתיים מקיימת תנועת תיקון כנס בין-לאומי בירושלים ברוח ה"מטרוז" אשר מזמין אנשים ונשים מובילים בתחומי האקדמיה, האמנויות, התרבות, הפעילות החברתית והחינוך ונציגי ארגונים מהמגרב ומישראל.
מטרות הכנס הן יצירת קרקע לעבודה משותפת בתחומים של חינוך, תרבות, אמנות, מדיה ופיתוח חברה אזרחית פעילה אשר תקדם שותפות אזורית.
אנו פועלים להקמת קבוצת למידה משותפת של חוקרים ערבים ויהודים שתתרום לשיקום יחסי יהודים מוסלמים בישראל. הקבוצה תחקור את המנגנונים אשר הובילו בעבר לדיאלוג הפורה בין שתי הציוויליזציות, תדון בסוגיות ליבה חברתיות ותשמיע את קולה ברבים, באמצעות התקשורת ובאמצעות קבוצות דיון במוסדות שונים בכל רחבי הארץ.